4 Şubat 2010 Perşembe

Kıll Bıll


 




Tür : Dram / Gerilim / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 23 Nisan 2004
Yönetmen : Quentin Tarantino
Senaryo : Quentin Tarantino
Görüntü Yönetmeni : Robert Richardson
Müzik : RZA , Robert Rodriguez
Yapım : 2004, ABD , 136 dk.

Kill Bill: Volume 2 (2004) Türkçe Dublaj Onlne Izle


Oyuncular


Uma Thurman (Gelin) , David Carradine (Bill) , Michael Madsen (Budd) , Daryl Hannah (Elle Driver) , Gordon Liu (Johnny Mo) , Michael Parks (Esteban Vihaio) , Samuel L. Jackson (Rufus) , Lucy Liu (O-Ren Ishii)

Quentin Tarantino, üç saatlik Kill Bill’ini makul boyutlara kısaltamayınca, yönetmenin dördüncü filmi, beşinci filmi de doğurmuş oldu.

Uma Thurman’ın etkileyici ve kimi zaman şaşırtıcı bir performansla ortaya koyduğu Gelin, intikam almaya devam ediyor. Komadan uyanan güzelimiz, ayak parmaklarını canlandırır canlandırmaz, bir kadının en mutlu gününü rezil eden ekibi cezalandırmaya başlamıştı.

Fakat hatırlanacağı üzere, hazırladığı liste de öyle bir çırpıda halledilecek cinsinden değil. Belki sadece bu yüzden filmini ikiye ayıran yönetmene hak vermek gerek.

Aslında ikinci filmde bizi nelerin beklediği az çok belli. Gelin ile Bill’in, sinema tarihine geçeceği söylenen hesaplaşmasına kadar intikam öyküleri izlemeye devam edeceğiz. Ve tabii ilk filmdeki belirsizlikler de yavaş yavaş aydınlanacak. Kadın kahramanımız ile Bill’in ilişkisi neydi, neden böyle oldu gibi sorular henüz cevap bulmuş değil. Üstelik, eğer gerçekten doğruysa, Gelin’in kızı nerede ve ne yapıyor?

Quentin Tarantino, sinema tarihinin en kadir kıymet bilen sinemacılarından biri. Kendisini daima mutlu eden uzakdoğu sinemasına, neredeyse onların dilinden konuşan bir mücevher armağan ediyor. Bunun kıymetini bilecek olan ise, izleyiciler.

0 yorum:

Yorum Gönder